Progressive
Matrix · Dynamic · Active
Progressive
Matrix · Dynamic · Active
Progressive
Matrix · Dynamic · Active
Previous
Next

MatrixPro

MatrixExtremeShort

Detail matters.

Dynamic

Driving safely.

Active

ActiveElegance

Move freely in style.

Orange line progresivi

Ovu grupu od sočiva karakteriše visoki kvalitet izrade kao i namenski dizajn usmeren ka potrebama korisnika za različite tipove aktivnosti koje trenutno obavljaju i u kojima im je neophodna progresivna korekcija vida.

Matrix
Dva posebno dizajnirana sočiva za različite svakodnevne potrebe korisnika za korekciju vida u svim zonama vidnog polja

Dynamic
Konstrukcija i dizajn su uradjeni tako da zadovolje specifične i zahtevne potrebe vozača i pruže precizniju i jasniju sliku u željenim vidnim poljima maksimalno prilagodjenim uslovima za vožnju.

Active
Dizajn ova dva sočiva je prilagodjen sportskim aktivnostima gde pružaju maksimalan komfor i jasnu sliku pri naglim pokretima što je poželjna karakteristika tipična za aktivnog korisnika.

Matrix

MatrixPro

Matrix Pro je kreiran i dizajniran tako da svojim univerzalnim dizajnom pruži maksimum performansi za sve dioptrijske jačine.

U odnosu na prethodnu generaciju FreeForm progresivnih sočiva unapređenje se ogleda u jedinstveno izračunatom sočivu sa primenom Digital Ray-Path (DRP) inovativne tehnologije koja poboljšava vizuelne perfomanse u bilo kom smeru gledanja.

Pruža pun komfor i laku adaptaciju, značajno povećava kvalitet i oštrinu vida u proširenom vidnom polju, dok smanjuje astigmatske smetnje u perifernim zonama. Idealan je progresiv za svakodnevne aktivnosti.

MatrixPro

Daljina

Srednja daljina

Blizina

MatrixExtremeShort

Daljina

Srednja daljina

Blizina

MatrixExtremeShort

Matrix Extreme Short je kreiran tako da svojim specifičnim dizajnom u ramovima malih “B’’ dimenzija pruži maksimum performansi za sve dioptrijske jačine.

Napredak u odnosu na prethodnu generaciju FreeForm plitkih progresivnih sočiva ogleda se u tome što je Matrix Extreme Short, jedinstveno dizajnirano sočivo sa primenom inovativne Digital Ray-Path (DRP) tehnologije koja poboljšava vizuelne perfomanse u bilo kom smeru gledanja, značajno povećava kvalitet i oštrinu vida u proširenom vidnom polju, smanjuje astigmatske smetnje u perifernim zonama, pružajući pun komfor i laku adaptaciju.

Univerzalan dizajn za sve dioptrijske jačine

Idealan dizajn za ramove malih dimenzija

Karakteristike MatrixPro sočiva:

• Matrix Pro dizajn je dostupan za sedam progresivnih dužina u koraku po 1mm i u velikoj paleti materijala.

• Dostupne progresivne dužine 14,15,16,17,18,19 i 20mm

• Oznake na sočivima označavaju visinu ugradnje(OCHT)

Karakteristike MatrixExtremeShort sočiva:

• Matrix Short se preporučuje kao idealan progresiv za svakodnevne aktivnosti.

• Dostupne progresivne dužine 12 i 13mm

• Oznake na sočivima označavaju visinu ugradnje(OCHT)

Dynamic

Dynamic je namenski progresiv koji je svojim dizajnom prilagođen vozačima i korisnicima sa sličnim aktivnostima. Pored maksimalne širine vidnog polja za daljinu, oborenih perifernih zona, prošireno je i vidno polje za blizinu koje samim tim vozačima daje maksimalan komfor i opušten ugođaj u vožnji.

Traditional progressive

Dynamic

Karakteristike Dynamic sočiva:

• Savršena percepcija pri naglim pokretima

• Vožnja automobila unazad sa progresivnim sočivima – rešen problem!

• Korišćenje bočnih retrovizora

• Instrument tabla potpuno jasna u svim položajima

• Minimalna visina fitovanja 19mm

Active
ActiveElegance

Active

Active je progresiv namenjen dinamičnim i aktivnim presbiopima kako bi ispunio njihove zahteve za modernim i zakrivljenim ramovima. Ovim korisnicima je ujedno potrebna i stabilnost slike pri brzim i naglim pokretima.

Bez obzira da li je korisnik rekreativni ili profesionalni sportista, konačno možete vašem klijentu ponuditi najadekvatnije sportsko progresivno rešenje sa minimalnim aberacijama, čak i kod visoko zakrivljenih ramova.

ActiveElegance

Active Elegance su sportska progresivna sočiva namenjena za minus dioptrije i veće bazne zakrivljenosti koje su zastupljene kod većine sportskih okvira. Široko vidno polje na srednjoj udaljenosti omogućava korisnicima veliki komfor pri dinamičnim aktivnostima.

Prednost Active Elegance-a ogleda se u minimalnoj rubnoj debljini sočiva. Ovako dizajnirano sočivo nudi superioran optički i estetski balans u odnosu na standardnu izradu sportskih progresivnih sočiva.

Progresivna sočiva idelna za aktivne korisnike.

Karakteristike Active sočiva:

• Progresivni dizajn sočiva namenjen za sportske aktivnosti

• Odlikuje ga široko vidno polje za srednju daljinu

• Mogućnost izrade iz visoko zakrivljenih baznih krivina sa posebnim kalkulacijama

• Minimalne visine fitovanja 18 i 20mm

• Opseg proizvodnje iz baze 6.00 i 8.00

Orange line™, Matrix™, Dynamic™, Active™ and only4you™ are trademarks of Pol Optic